Author Topic: Any Switchers out There? Xbar, SxS  (Read 33140 times)

unbeldi

  • Guest
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #75 on: March 29, 2015, 01:13:43 PM »
This is the documentation available, The dial are good, and I have tested several phones on this line, and this phone on other lines. It has to be the inter-digit timer. And I am not able to determine witch capacitor to look for.  Maybe better resolution here? http://tinyurl.com/o9gf5hx

dsk
Looks a little better, but honestly, it's steep curve without access to the equipment to take some measurements.  It may not even be just a capacitor, it could be a failing relay.  The relay logic in switching systems can be daunting.

Offline MADhouseTelephone

  • *
  • Posts: 44
  • All things AE and Audichron
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #76 on: April 16, 2018, 10:02:15 PM »
MADhouse Telephone is an all Automatic Electric SxS switch with 200 line capacity. I have been working on it as the mood hits me for the last 20 years. It is approximately half operational. Through contacts with many other switchers over the years, I have added various features that few collectors have, such as coin trunks,  test trunks and service measuring equipment. I even use a GTE/Lenkurt T1 channel bank for POTS and C*NET access. Pic and videos can be found under the MADhouse name on Facebook and Youtube.
ADavid, MADhouse Telephone

Offline dsk

  • **
  • Posts: 4395
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #77 on: August 12, 2019, 02:59:48 PM »
I see the TCI logo has problemms to be clear so here it is again.


dsk


Offline dsk

  • **
  • Posts: 4395
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #78 on: September 24, 2020, 01:10:29 AM »
After long time of testing this trunk
http://www.classicrotaryphones.com/forum/index.php?topic=4185.msg82828#msg82828
does not work well any more.  I may put it on line 0 (e.g.) and dial 0 and get dial tone, but have to add dtmf from the dialing telephone.
The pulse decoding did not work and just cuts off the connection.

dsk

Offline dsk

  • **
  • Posts: 4395
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #79 on: September 26, 2020, 07:43:00 AM »
Now, I am trying out with a optocoupler relay, so far it seems to work.  Not a good break make ratio, but it is understood by the Smart1 so I deem it to be good enough. This system will not accept to slow dials, but 10-12 PPS seems to be OK so far.
dsk

Offline dsk

  • **
  • Posts: 4395
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #80 on: October 09, 2020, 02:16:43 PM »
And NO! it does not work good enough, it does not release the line when I hang up. 
Back to the design board  ;)

dsk

Offline dsk

  • **
  • Posts: 4395
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #81 on: October 09, 2020, 03:55:09 PM »
Maybe just a rectifier is all I need?Ill try it out later.

Offline dsk

  • **
  • Posts: 4395
Re: Any Switchers out There? Xbar, SxS
« Reply #82 on: October 11, 2020, 04:44:35 PM »
Looks like it is working now, I really hope the rectifier was what who was needed.  The pulse dialing is accepted bot by dialgizmo and smart1 so I guess it is good enough.

dsk